Ga naar inhoud

Over ons

Lavetan is actief in de 3 segmenten van de voedingsindustrie. De primaire sector is het eerste gedeelte van de voedselketting en speelt zich voornamelijk op de boederij af. Onze activiteiten hierin spitsen zich vooral toe op de pluimvee- en de rundveebedrijven. Het tweede segment is de transformatiesector. Hierin zitten de verwerkende bedrijven: slachthuizen, melkverwerkende bedrijven, kant-en-klare maaltijden, bakkerijen, groentenverwerkers... Het laatste segment, is de distributiesector, die de producten uit de overige sectoren naar de eindgebruiker verdeelt.

Ons labo telt ongeveer 70 medewerkers, klaar om u van dienst te zijn!


Transformatiesector

Samen met de transformatiebedrijven, werken we aan veilige en kwaliteitsvolle producten. Voedselveiligheid gaat uiteraard over de afwezigheid van bepaalde microbiologische ziekteverwekkers, maar ook over chemische componenten die gevaarlijk kunnen zijn voor de gezondheid, denk maar aan pesticiden of gifstoffen van schimmels.

Kwaliteit is een veel ruimer begrip. Hier kunnen we ondersteuning bieden om de houdbaarheidstermijn van een product vast te stellen, hebben we analyses om de voedingswaarde te bepalen en om allergenen op te sporen.

In LARIS vertalen we de resultaten naar heldere info op maat van de klant.

Distributiesector

Veel winkelketens in België werken met Lavetan om producten die in de rekken liggen te controleren. Zo is er een extra steekproef op de kwaliteit van de producten die je in de supermarkt meeneemt. Het gamma testen dat we doen is uitgebreid: we controleren de microbiologische eigenschappen van het product en controleren of de info op het etiket overeen komt met de inhoud van de verpakking (voedingswaarde en allergenen).

Primaire sector

Sinds 2015 is Lavetan op de kar gesprongen van de serologische analyses voor de rundvee. Ons aanbod is sterk gefocust op IBR, Neospora, Paratbc en BVD. We doen deze analyses voor dierenartsen op het bloed dat zij nemen bij de kwekers. Voor de BVD-analyses hebben we ook een aanbod dat rechtstreeks gericht is op de veehouders, om de pasgeboren kalveren via het oorbiopt een status toe te kennen voor BVD.

In de pluimveesector is Lavetan al meer dan 2 decennia actief. Een groot deel van de braadkippen wordt door Lavetan gecontroleerd op salmonella voor ze naar het slachthuis gaan. Ook voor de broeierijen en de veevoederfabrikanten hebben we een gamma microbiologische en chemische analyses.

Wil je oorbiopten bij Lavetan analyseren vanuit Nederland, vul dan dit formulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.